Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одговор из општине: Још једна у низу лажи „независног портала” ГМ инфо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2020.

Извор: ГМинфо

Одговор из општине: Још једна у низу лажи „независног портала” ГМ инфо

Након што је ГМИнфо данас објавио чланак „Читаоци репортери & ГМИнфо: Без налепнице на месту за особе са инвалидитетом„, из ПР службе општине Горњи Милановац стигао је нашој редакцији одговор мејлом који преносимо у целости:

„Већ неколико дана уназад „независни новинари“„независног портала” ГМ инфо покушавају да ископају сензацију већу од КОРОНЕ, јер она сама по себи очигледно није довољно озбиљна, актуелна и сензационална.

Не схватајући озбиљност ситуације у којој се народ Србије и становништво Горњег Милановца налази, они желе да буду увиђавни али им то очигледно не иде од руке. Данима уназад, конференције које одржава Штаб за ванредне ситуације општине Горњи Милановац спинованим и сензационалистичким питањима покушавају да се политизују и омаловаже од стране ових „независних новинара”.

Ово удружење, односно портал, већ годинама не жели да користи средства од пројеката која су опредељена од стране општине Горњи Милановац, наводећи којекакве изговоре да су средства тобоже недовољна за реализацију написаних пројеката. Не желе или им нису потребна? По начину понашања у последњем периоду, биће да је овај други разлог реалнији. Све је јасније да се текстови и уређивачка политика овог „независног” медија креира по налогу тајкуна.

То што општинска власт од првог дана ванредног стања, заједно са лекарима, привредом Горњег Милановца, запосленима у Општинској управи, јавним предузећима, војсци и полицији чини све, и то веома успешно, да грађанима нашег града и села омогући што квалитетније услове живота у доба ове пошасти која нас је против наше воље снашла, то новинарима, „независним новинарима”, (има их и честитих) није довољно за причу. Они желе још. Лажи! Спиновања! Обмана! Чега већ?

Најинтересантнији догађај за ову „независну кућу” (која при том нема запослене – како сами наводе) ове суботе, 2. маја, било је паркирање, „непрописно паркирање“, општинског аутомобила на општински паркинг. И гле чуда! На паркингу на ком је општинском одлуком предвиђено место за паркирање службених возила, које је обележно ознаком Р у боји, неко је паркирао аутомобил.

Новинарска креација је баш на том месту отпочела, јер се ту нашло и обележје за особе са инвалидитетом. И ето посла. Ко то паркира аутомобил у доба ванредног стања на паркинг месту предвиђеном за особе са инвалидитетом? Ко је направио прекршај? Где је обележје на аутомобилу?

Место где ова креација, нажалост лажирана, престаје назива се истина. Ова истина није сензационална, али може бити. Може бити ако би сада писали да је неупућени новинар хтео да буде паметан, хтео некога да задиви, или …шта већ? Да ствар буде још гора, ова сензација је смештена у рубрику Читаоци репортери. Фотографија која је овом приликом начињена и постављена на страницу овог “независног портала” је, наводно, фотографија читаоца. Очевици фотографисања тврде супротно.

Хајде да се вратимо стварности. Хајде да будемо озбиљни, одговорни и предани своме послу. Хајде да здрави дочекамо излазак из овог ванредног стања.“

ПР СЛУЖБА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Текст „Читаоци репортери & ГМИнфо“ можете прочитати ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси