Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Гугл" именовао представника у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2020.

Извор: РТС

"Гугл" именовао представника у Србији

Компанија "Гугл" одредила је свог представника у Србији, и он ће бити на андреси Булевар краља Александра 28 у Београду.

На иницијативу Share фондације, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обратио се компанији "Гугл" и упознао их са њиховом обавезом из члана 44. Закона о заштити података о личности да одреде у писменом облику свог представника у Републици Србији.

Након тога, компанија "Гугл" је 21. маја писмено одредила свог представника у Републици Србији, и то канцеларију БДК адвокати, Булевар краља Александра 28, Београд.

У складу са законом, овом представнику се, уз компанију "Гулг", односно уместо ње, Повереник или друго лице може обратити у погледу свих питања у вези са обрадом података о личности, а у циљу обезбеђивања поштовања одредби овог закона.

"Повереник на овом месту изражава захвалност компанији 'Гугл‘, као једној од највећих компанија на свету, с обзиром на то да је показала свест о обавези поштовања владавине права и приватности својих корисника у Републици Србији и дала пример свим другим страним компанијама које ову обавезу нису извршиле", саопштила је канцеларија Повереника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси