Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  КОНКУРС: Награда за истраживачко новинарство "Дејан Анастасијевић" 2020
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

20. 02. 2020.

Извор: НУНС

КОНКУРС: Награда за истраживачко новинарство "Дејан Анастасијевић" 2020

Рок за подношење пријава је 20. март 2020. године.

Независно удружење новинара Србије уз подршку Амбасаде САД петнаесту годину за редом додељује Награду за истраживачко новинарство. Од ове године, Награда за истраживачко новинарство зове се по нашем колеги, изврсном новинару Дејану Анастасијевићу, ерудити, бриљантном, духовитом и храбром човеку, који је бескомпромисно, изузетним новинарским даром откривао ратне злочине, политичке бестијалности, криминалне, војне и паравојне кланове.

Награда се додељује у три категорије:

 1. Електронски медији (радио и телевизија)

 2. Штампани медији

 3. Онлајн медији

За награду могу да конкуришу аутори радова који су објављени у медијима у Србији од 5. марта 2019. до 20. марта 2020. године. Крајњи рок за пријаву на конкурс је 20. март 2020. године. Радове може пријавити сам аутор, његов уредник или колега.

Награда се додељује за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од велике важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

Информација о три номинована рада у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС-а, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000,00 динара.                                 

НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.

Све информације о конкурсу и условима могу се добити на wеб страни НУНС-а www.nuns.rs, путем e-mail адресе program@nuns.rs или на телефон 060 6466 205.

Молимо све колеге и медије да објављивањем овог позива помогну да што већи број новинара сазна за ову награду и евентуално конкурише.

УПУТСТВО за подношење пријава

Заједнички критеријуми за бодовање предложених радова

Формулар за пријављивање

Потврда медија о објављивању текста / прилога

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси