Насловна  |  Конкурси  |  Посао  |  Конкурс за уреднике на Радију Слободна Европа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Посао

30. 04. 2019.

Извор: Радио Слободна Европа

Конкурс за уреднике на Радију Слободна Европа

Балкански сервис Радија Слободна Европа (РСЕ) расписује конкурс за сљедећа радна мјеста у Прагу:

1. Digital & Social Media Editor

Уредник/ца за дигиталне и друштвене медије

Уредник/ца за дигиталне и друштвене медије предводит ће тим унутар Балканског сервиса који производи садржај за wеб и уређује друштвене мреже Балканског сервиса Радија Слободна Европа. Уредник/ца ће предводити тим у проналажењу невјероватних прича из регије коју покрива Радио Слободна Европа, те у произвођењу различитих садржаја: од графика, преко видеа за друштвене медије, па до дугачких интерактивних чланака. Уредник/ца ће бити одговоран/на за координирање, уређивање и одржавање налога на друштвеним мрежама (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube), као и за комуникацију са публиком на овим платформама. Уредник/ца ће надгледати тим визуалних новинара и продуцената за друштвене медије, те ће обезбјеђивати повратне информације, надгледати радне активности тима, као и постављање циљева. Као дизајнер/ка и учесник/ца у развијању интерактивних алата унутар редакције, уредник/ца ће бити одговоран/на за инсталирање софтвера, праћење усаглашених стандарда, као и за његово одржавање и унапређивање. Уредник/ца одговара директору/ици сервиса и главном уреднику/ци.

2. Digital Broadcast Editor

Уредник/ца за дигитално емитирање

Уредник/ца за дигитално емитирање надгледа сву аудио продукцију, од креирања идеја до коначног производа, и осигурава да је садржај адаптиран и форматиран за различите аудио платформе: од радијских емисија до подцаста и осталих дигиталних платформи по потреби. Ово је хибридна уредничка позиција која захтијева надгледање тимова новинара и добро познавање најбољих пракси за радио, као и трендова везаних за аудио на друштвеним мрежама. За ову позицију потребни су добро познавање онога што чини вијест, на основу дугог искуства у новинарству, способност заједничког рада под притиском, те преданост одржавању веза са дописницима. Потпуна преданост новинарској непристрасности би требала водити уреднике/це од почетка до краја. Позиција укључује производњу радијског и аудио садржаја по потреби, за све платформе друштвених мрежа. Уредник/ца одговара директору/ици сервиса.

3. Executive Producer

Извршни/а продуцент/ица

Извршни продуцент/ица је одговаран/на за видео продукцију у програмима сервиса Радија Слободна Европа како би се осигурала квалитета професионалног стандарда. У сурадњи са главним уредником/ицом, извршни/а продуцент/ица предводи тим, те надгледа произвођаче садржаја који компилирају видео, текст, графике и друге елементе потребне за креирање дневног програма сервиса.

4. Foreign Affairs Editor

Уредник/ца за вањску политику

Уредник/ца за вањску политику одговоран/на је за помоћ при обликовању свакодневног садржаја, од креирања идеје до финалног производа, као и за надгледање тима новинара, примарно када су у питању теме из свијета. За ову позицију потребни су добро познавање онога што чини вијест, на основу дугог искуства у новинарству, способност заједничког рада под притиском, те преданост одржавању веза са дописницима. Потпуна преданост новинарској непристрасности би требала водити уреднике/це од почетка до краја. Уредник/ца одговара директору/ици сервиса.

5. Managing Editor

Извршни уредник/ца

Извршни уредник/ца је одговоран/на за све уредничке аспекте дневних послова сервиса, те је задужен/а за осигуравање високо квалитетног, утјецајног, иновативног и уреднички исправног садржаја који је правовремен, тачан, непристрасан, балансиран, умјерен и неполемичан. Извршни уредник/ца је одговоран/на за планирање и објављивање садржаја на свим платформама сервиса. Он/она такођер блиско сурађује са директором/ицом сервиса у свакодневној продукцији садржаја, те је одговоран/на за то да садржај одговара професионалним стандардима Радија Слободна Европа, као и стандардима професије. Уредник/ца дјелује као замјеник/ца директора/ице сервиса у његовом/њеном одсуству.

6. Special Project Editor

Уредник/ца за специјалне пројекте

Уредник/ца за специјалне пројекте је одговоран/на за координирање, обликовање и дистрибуирање садржаја, од креирања идеје до коначног производа. За ову позицију потребни су добро познавање онога што чини вијест, на основу дугог искуства у новинарству, способност заједничког рада под притиском, те преданост одржавању веза са дописницима. Потпуна преданост новинарској непристрасности би требала водити уреднике/це од почетка до краја. Уредник/ца за специјалне пројекте одговара директору/ици сервиса.

– Више информација о начину пријаве на конкурс потражите ОВДЈЕ.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси