Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Пулс Европе – Позив новинарима за учешће у измењеном програму активности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

20. 08. 2020.

Извор: europa.rs

Пулс Европе – Позив новинарима за учешће у измењеном програму активности

Пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“ расписао је измењен позив за учешће, прилагођен раду у условима пандемије болести ковид-19, који се базира на онлајн активностима, због немогућности организовања путовања у земље ЕУ.

Позив је отворен за све медије у Србији – националне, регионалне и локалне, електронске, штампане и интернет медије – уз услов поштовања Етичког кодекса (Кодекс новинара Србије) и професионалних и етичких стандарда. Новинари који желе да учествују треба да поднесу предлог теме коју би обрађивали у појединачној земљи ЕУ и њен кратак синопсис, као и да добију дозволу редакције/надлежног уредника за учествовање. Пријавни формулар доступан је овде.

Пројекат ће омогућити све техничке услове за одржавање Zoom састанака са саговорницима у иностранству, симултани превод, као и припремне састанке са домаћим експертима чија је експертиза неопходна за писање прилога/репортаже. Новинари чији предлози буду прихваћени и који у овој фази буду учествовали аутоматски стичу право да током 2021. године учествују у медијској посети истој земљи ЕУ, како би урадили follow up свог прилога објављеног на основу онлајн активности.

Медијске посете земљама ЕУ биће организоване чим буду укинута ограничења за путовања уведена због пандемије ковид-19 болести.

Пројекат “Пулс Европе – медијске посете ЕУ” почео је у фебруару 2020. и трајаће до августа 2022. године. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи Гете институт у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије и Центром за културну деконтаминацију.

Комплетан текст позива можете пронаћи на овом линку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси