Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за учешће у програму плаћених пракси за студенте новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

19. 05. 2021.

Извор: Славко Ћурувија фондација

Конкурс за учешће у програму плаћених пракси за студенте новинарства

Славко Ћурувија фондација позива студенте и студенткиње новинарства да се пријаве за програм плаћене студентске праксе у партнерским медијима Фондације.

Стипендија подразумева двомесечну плаћену праксу у информативним редакцијама листа Данас, Новинске агенције Фонет, новосадског Радија 021, нишког портала Јужне вести и порталу Cenzolovka.rs.

За успешне кандидате обезбеђена је месечна стипендија у износу од 200 УСД бруто, у динарској противвредности.

Ко?

За програм плаћених студентских пракси могу да се пријаве студенти новинарства III и IV године студија новинарства на универзитетима у Београду, Нишу и Новом Саду. Пет најбољих кандидата биће изабрано да учествује у програму, свако у по једном од пет партнерских медија.

Шта?

Програм плаћених студентских пракси подразумева дневни практични ангажман у партнерским редакцијама на дефинисању и реализацији новинарских задатака, у сарадњи са уредницима. Ангажман ће бити прилагођен обавезама студената на факултетима. Изабрани студенти имаће менторску подршку уредника и новинара у партнерским медијима. Успешни кандидати ће добити прилику да стекну непосредно искуство у праћењу догађаја и производњи информативних медијских садржаја.

Када?

Програм праксе биће реализован у периоду од 1. јула до 31. августа 2021. године. Пракса се одвија у редакцијама партнерских медија. Партнерски медији остављају могућност да, услед пандемије Ковид 19, програм рада пребаце на онлајн режим.

Како?

Заинтересовани студенти треба да пошаљу мотивационо писмо и CV на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, најкасније до 01. јуна 2021. у 23.59. Пријаве које стигну након наведеног рока или буду непотпуне, неће бити узете у разматрање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси