Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за етичко извештавање о менталном здрављу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

27. 09. 2022.

Аутор: УНС/Ментално здравље

Конкурс за етичко извештавање о менталном здрављу

Конкурс је отворен до 30. септембра 2022. године у поноћ.

Новинарски радови са којима се конкурише морају бити објављени у периоду од 01.09.2021. године до датума закључења конкурса.

Одлуку о додели награде за етичко извештавање о менталном здрављу ће доносити стручни жири, док ће посебну награду за етичко извештавање о менталном здрављу младих доделити жири састављен од стране младих особа који су у свом раду или животном искуству били усмерени ка заштити и промоцији менталног здравља.

Награде су симболичног карактера и биће додељене на церемонији током 7. Фестивала менталног здравља.

За сва додатна питања можете писати на е-маил: festival.mentalnogzdravlja@gmail.com.

Конкурс је подржала Градска управа за здравство Града Новог Сада у оквиру пројекта "Сви заједно за боље ментално здравље у Новом Саду у 2022. години" и Градска управа за спорт и омладину Града Новог Сада у оквиру пројекта “ОПЕНС у ниском старту”.

Фестивал менталног здравља одржава се од 2016. године у Новом Саду и околини и укључује сарадњу Института за јавно здравље Војводине и установа и организација које се баве унапређењем и заштитом менталног здравља. Том приликом се покрећу важне друштвене теме, преиспитује се положај менталног здравља у друштву, а нашим суграђанима свих генерација нуде се бројни бесплатни психолошки и креативни садржаји.

Радови морају бити објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја, у периоду од 1. септембра 2021. године до истека конкурса 30. септембра 2022. Право учешћа на конкурсу имају сви новинарии новинарке, који/-е живе и раде на територији Србије.

Како се пријавити?

На конкурс са једним радом се може пријавити један аутор/-ка или група аутора/-ки у 3 категорије: Штампани/онлајн медији ,ТВ прилог, Радио прилог или подкаст. Аутори/-ке се могу пријавити попуњавањем електронске форме која се налази ОВДЕ или попуњавањем обрасца који се налази на крају текста. Аутори и ауторке радова који суобјављени само у штампаним медијима, могу да пошаљу скенирани рад у пдф формату.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси