Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за ученике и студенте на тему Димитрија Давидовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

20. 03. 2009.

Конкурс за ученике и студенте на тему Димитрија Давидовића

НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ
ДИМИТРИЈЕ ДАВИДОВИЋ–ЕВРОПЉАНИН У ОСЛОБОЂЕНОЈ СРБИЈИ

Одбор за обележавање 220. годишњице рођења Димитрија Давидовића Удружења новинара Србије, у сарадњи са Министарством просвете Владе Србије,
донео је одлуку, 17.фебруара 2009. године, о расписивању наградног конкурса за средњошколце и студенте новинарства на тему „Димитрије Давидовић – Европљанин у ослобођеној Србији“.
Конкурс траје до 15. маја 2009. године.

Најбољи ученички и студентски радови које одабере жири, састављен од чланова Одбора за обележавање 220. годишњице Давидовића, биће награђени.
  •  Прва награда за ученике износи 8.000, друга 6.000, а трећа 4.000 динара.
  •  Прва награда за студенте износи 10.000, друга 7.000, а трећа 5.000 динара.

Могуће је да награђени радови буду штампани у публикацији посвећеној Давидовићу, коју ће УНС и „Службени гласник“ издати до 23. октобра 2009.
Право учешћа на конкурсу имају:

А. Ученици средњих школа у Земуну (родном месту), у Крагујевцу (граду издавања „Новина србских“ 1834/35) и у Смедереву (где је сахрањен 1838.).
Б. Студенти новинарства на Факултету политичких наука, „Мегатренду“, „Сингидунуму“ у Београду, на Филозофском факултету у Новом Саду, Факултету хуманистичких наука у Новом Пазару, на факултету у Косовској Митровици.

Литература за припрему тематских односно семинарских радова:

А. Књигу „Стваралаштво Димитрија Давидовића“, која ће се од организатора конкурса добити бесплатно / друго издање УНС-а, до краја марта/. На сајту Удружења новинара Србије www.uns.org.rs u PDF formatu поставиће се делови из ове књиге.
б. Поменик Милана Ђ Миличевића /издање „Слово љубве, Београд, 1979/
б. Оријентални новинар, европски политичар /Радош Љушић, издање Политика - Танјуг 2006/ (што се може узети из библиотеке).

Пожељно је да учесници конкурса пишу о Давидовићевој новинарској односно просветитељској делатности, али то не значи да не могу писати о Давидовићу као дипломати или писцу Сретењског устава.

Радове, не дуже од 12.000 карактера, с потписом аутора, слати на адресу: Удружење новинара Србије – Београд, Ресавска 28, за конкурс „Давидовић 220.“
За информације обратити се Растку Гузини на телефон УНС-а 011/32-36-337,  Драгану Стојковићу на моб.064/111-6412 .

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси