Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Други позив за пројекте који ће подржати словачко-српски ЕУ фонд за проширење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

13. 09. 2010.

Други позив за пројекте који ће подржати словачко-српски ЕУ фонд за проширење


Понтис фондација (Словачка) и Центар за демократију (ЦДФ) у Србији објавили су други позив истраживачима и организацијама из Србија да предузму истраживачке пројекте на тему:

1. Развијање Србије кроз равномеран регионални развој - Словачка искуства у имплементацији принципа регионалног развоја

2. Проблем сиве економије у Србији - Словачка искуства у борби против сиве економије

3. Животна средина: пут од закона до реализације - шта Србија може да научи од Словачке

4.. Како да се спроведе закон о заштити економских и социјалних права?

Ко може да конкурише:


- Индивидуални истраживачи који су држављани Србије и млађи су од 35 година (и студенти на последњој години студија) са одличним знањем енглеском

- Новинари млађи од 35 година

- Организације регистроване у Србији (НВО-а, факултети, институти, медији), главни истраживач треба да има мање од 35 година.

Рок за слање предлога пројеката је 8. октобра 2010. Комисија за оцену, укључујући и независне експерте и представнике Српске Канцеларија за придруживање изабраће примаоце стипендија до 29. октобра 2010. Након потписивања уговора, стипендисти ће до фебруара 2011. имати времана да спроведу своје пројекате.

Аутори најбољих радова имаће прилику да учествују у студијском путовању у Брисел како би представили резултате својих истраживачких пројеката представницима институција Европске уније.

Сви заинтересовани истраживачи појединци / организације могу се пријавити до 8. октобра на milica@centaronline.org и info@centaronline.org.

Документа за пријаву:

- ЦВ

- Насловна страна

- Предлог пројекта

- Буџет

Грант износи:

- За поједине истраживаче који спроводи истраживања искључиво Србија - 3000 евра (обухвата таксу за истраживача, трошкове интернета, куповину публикација, штампање летака, локална путовања, итд)

- За индивидуалне истраживаче који планирају да део истраживања обаве у Словачкој - 4500 евра (обухвата трошкове путовања и смештаја у Словачкој)

- За организације - 5000 евра (обухвата накнаду за могуће помоћнике, трошкове комуникације, комуналије, могуће путовање у Словачку, итд)

Контакт особе за додатне информације су:

Милица Подјанин Кујунџић
milica@centaronline.org  и

Светлана Вукомановић
svetlana@centaronline.org

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси