Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Internews пројекат: мултимедијалнa продукцијa вести и регионалнa разменa садржаја који повезује Балкан и Евроазију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

10. 01. 2019.

Извор: Internews

Internews пројекат: мултимедијалнa продукцијa вести и регионалнa разменa садржаја који повезује Балкан и Евроазију

Internews покреће пројекат који се бави мултимедијалном продукцијом вести и регионалном разменом садржаја под називом “Јачање независних медија у Европи и Евроазији”. У оквиру овог пројекта, Internews ће обезбедити грантове и подршку националним и локалним медијским партнерима за производњу и размену мултимедијалних вести из Србије и обогаћивање садржаја својих web страница како би боље укључили своју публику. Кроз пројекат ће се такође подржати продукција и размена регионалних прича, са нагласком на догађаје од општег интереса и питања која утичу на друге земље на Балкану и у Евроазији, као и у Србији.

Циљ пројекта је да се грађанима омогући и повећа приступ поузданим информацијама о локалним, регионалним и међународним питањима од јавног значаја на Балкану и у Евроазији.

Медијски партнери из Србије ће у оквиру програма “Србија Плус” добити грантове у износу од по 10.000 USD за истраживање, продукцију и израду 5 тематских пакета садржаја о темама од националног значаја. Приче ће бити размењене са локалним медијским партнерима који ће их прилагодити потребама своје публике. Локални медијски партнери ће добити грантове, уређивачку подршку, обуку о пословним вештинама и менторску подршку. Програм траје од фебруара 2019. до јуна 2020. године.

Позив за конкурс је отворен 9. јануара и трајаће до 1. фебруара 2019. године. 

Пројекат ће такође подржати производњу регионалних, прекограничних прича о темама од значаја за грађане са Балкана и из Евроазије. Продуценти садржаја који буду изабрани на конкурсу ће добити грантове за путовања у друге земље које су обухваћене пројектом како би извештавали о заједничким темама.

Као део тежње пројекта да се подстакне производња висококвалитетних прича од јавног интереса, којима су у фокусу обични људи, два догађаја под називомн Сторyтеллинг Inspiration Lab ће окупити новинаре и IT стручњаке из земаља учесница, у Кијеву током 2019. и 2020. године, како би их упознали са најбољим праксама, техникама и алатима за продукцију занимљивих дигиталних вести.

За више информација контактирајте: Антонела Риха, Internews координаторка за Србију, ariha@internews.org.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси