Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Попис организација које се баве медијском и информационом писменошћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

22. 07. 2019.

Аутор: Милица Бранковић Извор: mediareform.rs

Попис организација које се баве медијском и информационом писменошћу

Коалиција за информације и кориснике медија у југоисточној Европи (The Coalition of Information and Media Users in South East Europe – CIMU SEE), у сарадњи са УНЕСЦО-м и Европском комисијом, позива организације западног Балкана које се баве медијском и информационом писменошћу да се региструју како би се креирала база свих актера у овој области.

Заинтересоване организације то могу да ураде до 31. јула попуњавањем овог упитника.

CIMU SEE већ спаја различите организације које раде на медијском и информационом описмењавању у региону. Намера је да се повећа број информисаних, активних и критички настројених грађана, корисника информација који су способни да утичу на понашање медија и влада држава у региону.

Овим мапирањем организације ће се укључити и у Глобалну алијансу за партнерства у области медијске и информационе писменсти (Global Alliance for Partnerships on Media and Information Literacy – GAMPIL), која улаже велике напоре у интернационалну сарадњу како би се омогућило да сви грађани имају приступ медијским и информационим вештинама. Алијанса окупља више од 500 организација из преко 80 земаља.

Позив за регистрацију односи се на невладине организације, асоцијације, академске институције и оне које се баве обукама, медијске организације, регулаторна и саморегулаторна тела, библиотеке или друге даваоце информација, приватне или јавне субјекте, истраживачке институције и остале организације које се баве медијском и информационом писменошћу у земљама западног Балкана и у Турској.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси