Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Град Јагодина повукао тужбу против Горана Јевремовића, власника „Моравских вести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 09. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Град Јагодина повукао тужбу против Горана Јевремовића, власника „Моравских вести“

„Представник Правобранилаштва Града Јагодине није се јуче појавио на рочишту у Вишем суду у Београду чиме је тужба против новинара и власника месечника 'Моравске вести' Горана Јевремовића повучена“, рекла је за УНС адвокатица Горана Јевремовића Гордана Константиновић.

Подсетимо, Град Јагодина, тужбом против Горана Јевремовића за накнаду штете због објављивања текста у ком се преносе наводи Државне ревизорске институције (ДРИ) о трошењу буџетских средстава Јагодине у 2016. години, тражио је милион динара.

„Уз текст 'Јагодина рекордер по неправилностима трошења буџета – незаконито и непрописно потрошено 972 милиона динара' достављен је и извод из извештаја Државне ревизорске институције, из кога се види да нигде није написано незаконито, већ само неправилно преузимање обавезе“, пише у тужби.

У тужби се додаје да је „оваквим информисањем, које је неистинито, непотпуно и нетачно, нанета велика штета Граду Јагодини, која се огледа у нарушавању угледа Града Јагодине, како у Србији, тако и код страних инвеститора, који због таквог медијског извештавања смањују интересовање за улагање у Град Јагодину“.

Горан Јевремовић за УНС је, након што га је Град тужио, рекао да је реч „не само о наставку, већ и заоштравању тортуре локалних власти чији је циљ да економски исцрпе медије и владају без контроле“.

Сада каже да разлога за тужбу није ни било, тако да је повлачење тужбе „очекивано“.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма за УНС каже да је Град одустао од тужбе јер су „новинари наши сарадници и имају право да пишу шта год желе“.

„Никада нисам тужио новинаре. Одустали смо зато и сада од тужбе. Новинари имају право да пишу шта желе, да питају шта желе. Ми смо јавне личности и ми морамо то да истрпимо. Можемо само да тражимо демантије ако мислимо да то што пишу није тачно. Имам телевизију и знам какав је новинарски посао“, рекао је Марковић.

Део извештаја ДРИ због којег су тужене „Моравске вести“

Град Јагодина је неправилно преузео обавезе у износу од најмање 972.256.000 динара, и то за: плате, додатке, накнаде и социјалне доприносе на терет послодавца 9.135.000 динара; обавезе чији правни основ за извршење није у складу са важећим законским и другим прописима 435.309.000 динара; обавезе веће у односу на одобрене апропријације 433.370.000 динара; исплате изнад одобрене апропријације 3.371.000 динара; обавезе без одговарајућег поступка јавне набавке и без поштовања законских процедура у поступцима јавних набавки 73.226.000 динара; обавезе без спроведеног јавног конкурса 15.300.000 динара; обавезе без валидне (веродостојне) документације 2.545.000 динара и није обрачунао и наплатио уговорену казну за кашњење извођача радова у износу најмање од 541.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси