Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да утврди ко је новинарки КРИК-а отео телефон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 06. 2020.

Извор: УНС

УНС: Полиција да утврди ко је новинарки КРИК-а отео телефон

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција утврди ко је новинарки КРИК-а Бојани Павловић синоћ у центру Београда одузео телефон након што је испред кафића фотографисала сина председника Србије са вођама навијачких група Александром Видојковићем и Немањом Срећковићем и разјасни све околности тог инцидента.

Павловићева је за УНС рекла да је КРИК добио дојаву да се они налазе у кафићу на Цветном тргу, да је затим испред кафића покушала неопажено да их фотографише, као и да је приметила обезбеђење које се ту налазило.

По одласку, у Улици Светозара Марковића, зауставиле су је три особе, каже новинарка, које су се представиле као полицајци, а један од њих је показао и значку. „Тражили су ми личну карту. Показала сам им и новинарску легитимацију и рекла да сам новинарка КРИК-а. Рекли су ми да морам да сачекам полицијску патролу“, рекла је УНС-у Павловићева.

Особе које су се представиле као полицајци тражиле су јој и да из телефона избрише фотографију, јер „могу да имају проблема“. „Жао ми је што нисам реаговала на прави начин и питала их о којим проблемима је реч“, наводи Павловићева.

Новинарка КРИК-а каже да су им, затим, пришла и два младића којима је рекла да се удаље јер се осећала угрожено. „У том тренутку око мене су била петорица. Држала сам телефон у руци. Питала сам да ли могу да позовем уредника како бих му рекла шта се дешава. Тада ми је младић, који је накнадно дошао, рекао да не могу да користим телефон и отео га из моје руке“, каже она.

Додаје да су из правца кафића дошли Видојковић и Срећковић. Видојковић је, наводи новинарка, тражио да јој се врати телефон, што је младић и учинио. Он је рекао, каже, да му КРИК текстовима које о њему објављује, угрожава живот. После тога су отишли.

„Особе које су се представиле као полицајци су отишле. Нису реаговале када ми је отет телефон. Осећала сам се угрожено, али и остављено ако су то заиста били полицајци“, каже новинарка.

УНС тражи и да Министарство унутрашњих послова саопшти да ли су и зашто новинарку КРИК-а синоћ зауставили припадници полиције, као и да објасни разлоге због којих је тражено да се обрише фотографија коју је новинарка у том тренутку имала.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

14.06.

2020.

dragiša [нерегистровани] у 16:06

UNS BI DA BUDE NUNS...

Gospodo iz UNS-a,
Insistirate da se pronadje onaj koji je oduzeo telefon novinarki Palvlović? OK. Ali, zar ne bi UNS trebalo da reaguje i na činjenicu da je neko tajno i nedopustivo slikao odredjenu ličnost? Gospodo, reč je o zaštićenoj osobi,ali bez obzira na to, ko ima pravo da mene, vas,ili nekog drugog slika,snima, bez dozvole i sutradan u medijma objavi tu fotografiju,a da ne ulazim u razne konstrukcije u tekstu . Dakle, posttajem totalno razočaran reagovanjem UNS-a na aktuelne doghadjaje. Postajete navijači, to je očigledno, i sve manje se rezikujete od NUNS-a i NDNV. Plašim se da time krunite svoju poziciju u novinarskoj branši, jer ako se zalažete da se pronadje onaj koji je ,kako tvrdite, oduzeo telefon Pavlovićevoj, zašto istom meriom ne zatražite da novinarski esnaf u vidu organizacija ne oglasi se zbog nedopuštenog fotografisanja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси