Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује претње Весни Малишић и изражава солидарност са НИН-ом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 12. 2020.

Извор: УНС

УНС осуђује претње Весни Малишић и изражава солидарност са НИН-ом

Удружење новинара Србије изражава солидарност са колегијумом НИН-а и осуђује претње које су на Твитеру упућене заменици главног уредника овог недељника Весни Малишић.

УНС позива колеге да осуде сваки вид насиља над новинарима и да се на својим приватним налозима уздрже од насилне реторике. Претећим и непримереним порукама новинари и јавне личности подстичу вербално насиље и у коментарима својих пратилаца и тиме додатно угрожавају безбедност својих колега и погоршавају услове за професионалан рад медија.

Уздржавање од насиља и осуда претњи сваком новинару предуслови су за слободно и независно новинарство и за смањење броја напада на новинаре.

Коментари (3)

Остави коментар
нед

13.12.

2020.

Milan Đokić [нерегистровани] у 20:55

Podrška

Podrška za Vesnu Mališić. Ne daj se. Da se vrabaca plašimo praćku bi nosili. Da svi hoće da krenu za tobom videli bi oni ko vozi "Mercedes" a ko otvara kapiju. Lako je kucati ovde. Hajde da idemo na teren. Da sam u tvom gradu došao bih lično da te podržim. Kada se svi oglase izgubili bi se kao pile u liftu. Jeste da sam daleko, ali ako na bilo koji način mogu da ti pomognem tu sam. UNS ima moje podatke. Otkucao sam moje pravo ime i ne bojim se nikog. Ostale novinare i "novinare" molim da se ne šire kao mrav na livadi i da koliko god mogu konkretno pomognu Vesni i ostalima koji imaju probleme po ovom i bilo kom drugom osnovu. Pozdrav i podrška Vesni Mališić od Milana Đokića iz Užica.

Одговори
пет

11.12.

2020.

Ducista [нерегистровани] у 23:16

?!

Na 5 mestu čitam kako se osuđuju pretnje na novinarku, a ni na jednom mestu još nisam našao sadržaj pretnji i šta je tačno napisano!

Одговори
пет

11.12.

2020.

Edib [нерегистровани] у 11:55

Podrška

Podržavam koleginucu Mališić

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси