Насловна  |  Саопштења  |  Нелегална смена новинара "Новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 06. 2006.

Нелегална смена новинара "Новости"

Удружење новинара Србије са забринутошћу прати збивања у Компанији Новости поводом смењивања и премештања колега који покушавају да активно учествују у приватизацији своје компаније на шта имају сва права.

Начин смењивања и премештања дугогодишњих угледних новинара и уредника Драгана Богутовића, Нова Томића, Ђура Билбије, Жељка Вуковића, али и шиканирање Драгослава Живојинова који траже чињенице о пословању свог предузећа или који на основу овлашћења свих удружења акционара прикупљају информације од потенцијалних купаца, УНС сматра недопустивим.

УНС позива директора и главног и одговорног уредника Компаније Новости да поштује право акционара да самостално и равноправно са њим располажу својом имовином и да свако кажњавање колега који се боре за заштиту својих власничких права значи и кршење кодекса новинарске професије.УНС је годинама уназад истрајно штитио власничка права и интересе колега у Компанији Новости па тим пре, осим дужности, има и морално право да се и овога пута супростави сваком покушају притисака и злоупотреба у приватизацији.

УНС, тражи и од ресорног министра Предрага Бубала да у оквиру својих надлежности обезбеди поштовање Закона и транспаретност у приватизацији ове компаније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси