Насловна  |  Саопштења  |  ДНКиМ осуђује јучерашњи инцидент
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 05. 2007.

ДНКиМ осуђује јучерашњи инцидент

Чаглавица - Друштво новинара Косова и Метохије, које делује у оквиру Удружења новинара Србије, најоштрије осуђује јучерашњи вербални напад на новинаре у Чаглавици.

На трибини одржаној у Медија центру у Чаглавици "Интеграција младих у косовско друштво", на којој су учествовали премијер Косова Агим Чеку и министар за повратак Бранислав Грбић дошло је до инцидента и вербалног напада на дописнике “Гласа Америке” и “Блица” Весну Бојичић и Недељка Зејака. Према сведочењу колега и изјавама нападнутих новинара син и ћерка министра Грбића напали су дописнике „Блица“ и „Гласа Америке“ након њихове сугестије да се званични подаци УНХЦР-а не поклапају са изјавом министра Грбића да се на Косово вратило 16 хиљада грађана односно 45 одсто Срба.

„Обезбеђење министраства за повратак је одвојило децу министра Грбића, Игора и Ану, али су остале претње упућене и Весни Бојичић и мени „да ћемо доћи у Приштину и да ће они нас наћи у Приштини“, рекао је дописник „Блица“ Недељко Зејак.

Друштво новинара Косова и Метохије осуђује овај напад и упозорава да се поред тешкоћа са слободом кретања великих проблема са безбедношћу, доступности инфорамација, дешава и то да чиновници привремених институција и њихове породице прете новинарима и ометају их у раду.

Легитимно је право постављати тешка питања чиновницима и министрима у сваком друштву, а посебно је важно то чинити у систему који најчешће не обезбеђује основна људска права. Сматрамо да су та тешка питања наш пуни допринос развоју демократског и грађанског друштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси