Насловна  |  Саопштења  |  Osuda napada na fotoreportera Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 11. 2007.

Osuda napada na fotoreportera Novosti

Aktiv novinara Podrinja Udruženja novinara Srbije sa sedištem u Loznici najoštrije osuđuje fizički napad na fotoreportera ''Večernjih novosti'' iz Loznice Branislava Backovića koji je juče, dok je obavljao novinarski zadatak, brutalno pretučen u Ljuboviji na fudbalskoj utakcmici Drina – Loznica

Nasilnici su pretukli Backovića i primorali ga da iz digitalnog fotoaparata izbriše dvadesetak snimaka o prekidu utakmice. U isto vreme, umesto da mu pruže zaštitu, prisutni policajci su savetovali Backovića da postupi po zahtevu huligana.

Od predstavnika nadležnih državnih organa i službi očekujemo efikasnu istragu i kažnjavanje napadača na Backovića, kao i ocenu o postupanju pripadnika policije.

Od predstavnika odgovarajućih službi fudbalskih klubova i njihovih udruženja očekujemo da zbog napada na Backovića, što je nedopustiv propust organizatora, domaćina i drugih odgovornih za regularnost odvijanja jučerašnje utakmice, maksimalno kazne sve koji su doprineli da fotoreporter postane žrtva nasilnika.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси