Насловна  |  Саопштења  |  Мичета јачи од суда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 04. 2008.

Мичета јачи од суда

Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) и његови оснивачи, Удружење новинара Србије (УНС) и Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ) протестују због петог неуспелог покушаја спровођења извршне пресуде, којом се новинској агенцији ТАНЈУГ налаже да ослободи просторије у власништву овог новинарског савеза.

Савез новинара Србије и Црне Горе је са жаљењем морао да се одлучи на тужбу, јер ТАНЈУГ, као вишедеценијски закупац, од новембра 2003. године до данас за коришћење 384 квадратна метра пословног простора у Улици Кнеза Михаила није уплатио ни динара за закуп и заједничке трошкове.

Тако су СНСЦГ и његови оснивачи, поред државе Србије постали финансијери ТАНЈУГ-а и Међународног прес центра.

Још једном је доказано да институције државе немају ауторитет за спровођење својих одлука, и да је закон улице, примитивизам и бахатост директора државне новинске агенције, Луке Мичете од њих јачи.

Савез новинара Србије и Црне Горе и његови оснивачи УНС и УНЦГ, ничим не желе да угрозе пословање ТАНЈУГ-а и положај својих колега.

Напротив, Савез је у прошлости више пута замрзавао и отписивао нагомилане дугове ТАЊУГ-а у износима од више десетина хиљада евра, на које је држави плаћао порез, али ће се с правом и у име заштите интереса свих својих колега и чланова борити против самовоље и узурпације коју спроводи директор ТАНЈУГ-а.

 

САВЕЗ НОВИНАРА СЦГ
Председник Живорад Николић

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ
Председник Нино Брајовић

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ
Председник Јован Пламенац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси