Насловна  |  Саопштења  |  СНС и УНС траже контролу приватизације РТВ Крајина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 03. 2008.

СНС и УНС траже контролу приватизације РТВ Крајина

Синдикат новинара Србије (СНС) и Удружење новинара (УНС) подржавају штрајк запослених у РТВ Крајина из Неготина због неисплаћених зарада које им нови власник, конзорцијум Дејан Грујић, није исплатио од потписаивања купопродајног уговора.

СНС и УНС подсећају да су преговори са директором Дејаном Грујићем и председником Управног одбора Синишом Пуљецовићем нису дали резултате. Иако је обавеза новог власника, да исплаћује зараде које не могу бити мање од затечених у време приватизације, купац не само да не исплаћује плате, већ запосленима нуди отпремнине које су далеко испод законског минимума.

СНС и УНС траже од Агенције за приватизацију да се извши контрола поштовања купопродајног уговора као и да уколико нови власник и даље не буде поштовао преузете обавезе што пре раскине уговор о купопродаји ове медијске куће.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси