Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Руководство Истока да не спречава рад новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: Руководство Истока да не спречава рад новинара

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђује поступак председника Привременог органа Истока Косте Белошевића који је током јучерашњег протеста у Осојану покушао да удаљи екипу Радио Гораждевца, док је радник обезбеђења општине Вељко Коматовић гурао камеру и сниматеља овог медија.

Екипа Радио Гораждевца је у Осојану пратила протест двадесетак незадовољних мештана који траже посао. На место окупљања дошао је и председник Привременог органа Општине Исток Коста Белошевић који је, према тврдњи екипе Радио Гораждевца, тражио од новинара да искључе камере и престану да раде свој посао, а радник обезбеђења  је физички покушао да удаљи сниматеља Дамјана Портића.

На место окупљања, осим представника локалних институција, дошли су и поједини представници Канцеларије за Косово и Метохију који су били присутни и током покушаја да се новинарима онемогући да обаве свој посао.

УНС и ДНКиМ позивају представнике локалних институција у Истоку, односно Осојану, да омогуће несметани рад медија који извештавају са протеста. Такође позивају Канцеларију за Косово и Метохију да укаже представницима локалних органа власти, како у Истоку, тако и другим срединама на Косову да престану да спутавају новинаре у извештавању о догађајима који су од значаја за јавност, већ да са њима сарађују и дају им одговоре на питања која су у њиховој надлежности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси