Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Мораће да одговарају они који прете експлозивним направама новинарима и медијским кућама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Мораће да одговарају они који прете експлозивним направама новинарима и медијским кућама

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује узнемиравање и застрашивање новинара и медијских радника дојавом о постављању експлозива у згради у којој је седишта највећег броја редакција на једном месту у Београду и тражи од надлежних учине све што је у њихвој моћи како би пронашли ко шаље ове претње

Синоћ око 21 сат на адресу портала Косово-онлајн, стигао је имејл на украјинском језику којим је поручено: "У вашим просторијама постављена је експлозивна направа која ће експлодирати тачно у 22:15. часова. Слава Украјини“.

Припадници полиције брзо су стигли и евакуисали запослене. После повере просторија утврђено је да нема експлозивне направе, а запослени су се вратили на радна места. 

У посолвној згради Адриа медиа групе у којој ради део новинара портала Косово онлајн налазе се редакције Курира, Курир телевизије, Монда, Еспреса, Националне географије, Она (Elle), Лепа и срећна, Сенса… 

УНС наводи да после серије лажних дојава о постављању бомби у бројним институцијама у Србији, ово је прва претња упућена медијској кући.

УНС поручује свима који стоје иза ових претњи да ће се пре или касније сазнати ко стоји иза ових дојава и застрашује новинаре и медије, да ће бити откривени и да ће морати да одговарају за своје поступке. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси