Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Функционери и чланови њихових породица да не вређају новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Функционери и чланови њихових породица да не вређају новинаре

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује увреде које је Велимир Булатовић, отац народног посланика и председника СНС-а у Врању Славише Булатовића упутио Славомиру Костићу новинару ИнфоВрањских и новинарима Данаса и Н1 који су објавили информацију да је функционер СНС-а, претпоставља се, на основу, фалсификованог документа, откупио део некадашњег школског дворишта на коме гради стамбени објекат

Старији Булатовић је у објави на свом Фејсбук налогу 23. јуна за новинаре ове три редакције написао да лажу, вређају, да су аутошовинсти и стока новинарска, да би пре два дана такође на овој друштвеној мрежи више пута поновио “стока новинарска”, „безочне лажи”, „блате мене и моју породицу“, као и да се “стока новинарска потписује као С. Костић”.

Именовани Славомир Костић, каже за УНС да су сви текстови рађени на основу документације које су добили од стручних служби Скупштине града Врања.

“Велимир Булатовић је био директор школе од које је добио кадровски стан, који је деведесетих година откупио. Откупио је и двориште срамном одлуком Скупштине града да му то прода на основу фалсификованог документа, јер је земљиште било у својини Града Врања. Тужилаштво је покренуло предистражни поступак у вези тог документа“, наводи Костић.

Костић каже и да је када је писао први текст о фалсификованом документу контактирао посланика Булатовића, али он није хтео да говори о томе.

„Посланик Булатовић не комуницира са нама, не одговар на позиве, игнорише нас. Портал има такву уређивачку политику да не гледа кроз прсте актуелној власти на локалу“, каже Костић, додајући да се са старијим Булатовићем сусрео када је фотографисао кућу као илустрацију текста.

На питање зашто фотографише, новинар је одговорио да је његов син јавна личност и да подлеже погледима јавности.

Славомир Костић каже и да ниједан од Булатовића никада није упутио деманти на објављене текстове.

УНС је такође покушао да контактира Славишу Булатовића, председника градског одбора СНС-а у Врању. Одговорио је поруком да је на састанку. Поруком смо га питали зашто није упутио деманти, ако је сматрао да текстови о откупу плаца нису истинити и како коментарише увреде новинарима које је његов отац објавио на свом ФБ налогу. Одговор нисмо добили.   

Славомир Костић новинар ИнфоВрањских каже за УНС да не воли да се суди, да се Михајло Стојковић, уредник портала за који ради огласио саопштењем у којем је позвао институције да реагују, а да ће одлуку да ли ће случај пријављивати надлежним органима донети у договору са редакцијом.

УНС подсећа да насилна реторика у јавном простору угрожава безбедност новинара и позива јавне функционере и чланове њихових породица да користе примерен речник, како у јавном обраћању, тако и на друштвеним мрежама.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

08.07.

2022.

anonymousВелимир [нерегистровани] у 15:27

Коментар

Одговорићу вам у писаној форми на адресу УНС-а и исто то објавити на мрежи.
Велимир Булатовић

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси