Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује обрачун Владимира Ђукановића са новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС осуђује обрачун Владимира Ђукановића са новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује вербални обрачун Владимира Ђукановића, који је на високим функцијама у правосуђу и у владајућој Српској напредној странци, са медијима и новинарима и сматра да такво обраћање превазилази границе критичке комуникације и угрожава безбедност новинара.

На друштвеној мрежи Твитер Ђукановић поручује групи медија „према вама немам милости“, обележава истраживачке новинаре као „лажне“, „такозване“ и тврди да би у афери Јовањица на оптуженичкој клупи требало да буду Јелена Зорић, Вук Цвијић и Стеван Дојчиновић.

УНС указује да се ради о истакнутим новинарима, а да је УНС управо наградио Јелену Зорић због борбености у новинарском изражавању и храброг извештавања са јулских протеста 2020. године, а Вука Цвијића за вест о хапшењу узбуњивача из Крушика Александра Обрадовића, која је обележила 2019. годину.

УНС истиче да и у политички дубоко поларизованом друштву ови новинари уживају поверење јавности и заслужују подршку за свој рад, што им УНС и овим поводом даје.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси