Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Протести грађана због новинарског непрофесионализма оправдани, покушај физичког разрачунавања са новинарима неприхватљив
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 09. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Протести грађана због новинарског непрофесионализма оправдани, покушај физичког разрачунавања са новинарима неприхватљив

Удружење новинара Србије (УНС) разуме и подржава протесте грађана због непрофесионалног, сензационалистичог интервјуа са вишеструким силоватељем објављеним у Информеру којим се поново трауматизују жртве злочина, али не одобрава било какав покушај насиља као одговор на новинарски непрофесионализам.

УНС сматра да извештавање којим се крше професионалне норме, не може бити изговор за покушај физичког разрачунавања са уредником и власником Информера Драганом Вучићевићем.

УНС подсећа да сваки сензационализам, а посебно о овако осетљивим темама, неумитно води у драстично кршење Кодекса.

Новинарска непрофесионалсност с правом иритира читаоце и јавност и ово је пример створеног друштвеног консензуса око тога шта је неприхватљив медијски садржај.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси