Насловна  |  Саопштења  |  СИНОС, УНС и НУНС позивају новинаре да се придруже протесту због одлуке о изручивању Асанжа САД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 10. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

СИНОС, УНС и НУНС позивају новинаре да се придруже протесту због одлуке о изручивању Асанжа САД

Синдикат новинара Србије (СИНОС), Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС) позивају колегинице и колеге да се придруже протесту због одлуке британског правосуђа да Сједињеним Америчким Државама изручи Џулијана Асанжа. Скуп ће бити одржан сутра, 8. октобра, преко пута Амбасаде Велике Британије која се налази у у Ресавској број 46 са почетком у 13 сати.

Новинари се моле да донесу своје ПРЕС прслуке и новинарске легитимације.

У исто време биће одржан протест у Великој Британији, где ће више од 3600 људи формирати „људски ланац“ и опколити зграду парламента у Лондону, захтевајући Асанжову слободу. Окупљени ће се супротставити изручењу Асанжа и позвати америчку владу да одбаци све оптужбе против њега.

Чланови синдиката Међународне федерације новинара (ИФЈ), Европске федерације новинара (ЕФЈ) и  чланови британске Националне уније новинара (НУЈ) придружиће се овом скупу.

„Криминализовање истраживачког новинарства омогућава сваку другу врсту репресије. Ако се довољно нас окупи да опколимо Парламент за неколико недеља, тај процес може бити заустављен“, наведено је у саопштењу НУЈ-а овим поводом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси