Насловна  |  Саопштења  |  Коперникус да врати у кабл Телевизију Колубара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 08. 2009.

Коперникус да врати у кабл Телевизију Колубара


Удружење новинара Србије тражи од кабловског дистрибутера Коперникус да врати у мрежу Телевизију „Колубара РТЛ“ из Лазаревца, коју је пре 15 дана без образложења искључио.

У Телевизији Колубара кажу да су искључени из кабла 29. јула, око 20 сати, после информативне емисије Прес инфо, у којој су саопштени подаци да је у Рударском басену Колубара потрошено 80 милиона евра у последњих годину и по дана за најам механизације.

УНС апелује на кабловског дистрибутера Коперникус да врати у мрежу Телевизију Колубара, јер ако су постојали било какви технички проблеми за прекид њиховог програма, до сада су морали бити отклоњени.

- Недопустиво је да се телевизија чији сигнал покрива каблом неколико општина без најаве искључи из мреже, а да и после две недеље нема званичног објашњења за тај поступак. На жалост област кабловске дистрибуције је нерегулисана па се дешава права „хајдучија“. Ово је могуће и зато што до сада кабловски емитери нису кажњавани за овакве прекршаје – каже генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Редован програм “Колубара РТЛ“ за сада емитује само преко предајника на брду Стубички Вис и могу га, антенским путем, поред гледалаца на тероторији Општине Лазаревац пратити и у суседним општинама укључујући Обреновац и Ваљево.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси