Насловна  |  Саопштења  |  Реаговање УНС-а на објављене дезинформације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 10. 2009.

Реаговање УНС-а на објављене дезинформације


Удружење новинара Србије обавештава јавност да су „Вечерње новости“, „Б92“, „Курир“, „Правда“ и новосадски „Дневник“ данас објавили нетачну информацију да је „МУП Србије поништио одлуку о регистрацији Љиљане Смајловић, као председника Удружења новинара Србије и Нина Брајовића, на месту генералног секретара УНС-а“.

Реч је о дезинформацији коју је у јавност пласирали група ветерана која делује у саставу УНС-а, незадовољна што је у мају ове године изборе убедљиво изгубио њихов кандидат Ђуро Билбија, бивши уредник „Курира“ и „Гласа јавности“. На тим изборима Ђуро Билбија добио је 52 гласа, а Љиљана Смајловић 195 гласова.

Тачно је да је првостепени орган МУП-а уписао Љиљану Смајловић у регистар лица овлашћених за заступање. На основу жалбе ветерана другостепени орган вратио је првостепеном органу одлуку о упису Љиљане Смајловић у регистар.

УНС је уверен да ће на крају ове административне процедуре полиција испоштовати изборну вољу чланства УНС-а и поново уписати Љиљану Смајловић као овлашћено лице за заступање.

УНС жали што другостепени орган МУП-а није понудио органима Удружења да се изјасне о наводима из жалбе ветерана, као што је то претходно учинио првостепени орган, којем су ветерани такође упутили приговор.

Изборна скупштина УНС-а била је јавна и у свему у складу са Статутом УНС-а и истинитост ових тврдњи је лако проверљива.

УНС наглашава да је генерални секретар Нино Брајовић изабран у складу са Статутом, одлуком Управе Удружења, и његово именовање нема никакве везе са наведеним решењем МУП-а, с обзиром да се та чињеница не уписује у Регистар друштвених организација и удружења грађана.

Према томе потпуно је нетачно је да је он брисан из регистра како су ветерани и у овоме неистинито обавестили медије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси