Насловна  |  Саопштења  |  Омогућите емитовање програма радија Контакт плус
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 10. 2009.

Омогућите емитовање програма радија Контакт плус


Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак ЈП Трепча, које је данас уз помоћ обезбеђења забранило улазак новинара радија "Контакт плус" у просторије редакције у северној Косовској Митровици.

УНС тражи да руководство ЈП Трепча хитно омогући наставак емитовања програма овог радија.

Упркос томе што је јутрос измирен део дуговања за простор који радио "Контакт плус" изнајмљује од ЈП Трепча, обезбеђење постављено испред улаза у зграду није дозволило новинарима да уђу у редакцију.

Радио се налази у згради у власништву ЈП Трепча које, иако је уговором обавезано, није успело током прошле године да обезбеди непрекидно напајање струјом неопходно за рад овог медија.

Истовремено РТВ Мост и Радио Косовска Митровица раде у простору чији је власник ЈП Трепча и ослобођени су плаћања закупа.

УНС подсећа да је "Контакт плус" најслушанија српска радио станица на Косову и Метохији и важан ослонац мреже радио станица на српском језику - Косма.

УНС се због ранијих претњи да ће новинарима бити забрањен улаз у редакцијске просторије обраћао министру за КиМ Горану Богдановићу и директору ЈП Трепча Јовану Димкићу који су најавили да ће урадити све да се тај проблем реши.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси