Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Подржавамо запослене у Вечерњим новостима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 05. 2017.

УНС: Подржавамо запослене у Вечерњим новостима

Удружење новинара Србије (УНС) подржава захтеве запослених у “Вечерњим новостима” који траже од Владе Србије, управљача Компанијом “Новости”, да хитно почне решавање нагомиланих проблема са којима се ова медијска кућа суочава.

Руководство Компаније обавестило је запослене да је због дугова и доспевања на наплату банкарског кредита од 425.000 евра у августу ове године могућ скори престанак изласка "Вечерњих новости", а јуче је генерални директор Радомир Дмитровић заједно са представницима синдиката потписао анекс колективног уговора којим су плате смањене за 10 одсто.

УНС истиче да је неопходно што пре решити питање власништва. Позивамо тужилаштво да објави резултате поступка које је водило у вези са приватизацијом “Вечерњих новости”.

Подсећамо да је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић још 2010. изјавио да је покренут преткривични поступак на основу изјаве Станка Суботића да су Милан Беко и Мирослав Мишковић организовали противзаконито преузимање акција "Вечерњих новости” 2006. године. Приватизација Новости је и на листи 24 спорне приватизације о којима је извештаје објавио Савет за борбу против корупције.

УНС позива Надзорни одбор, на чијем је челу представник државе Тања Видојевић, да изађе са подацима о стању у Компанији и хитном плану решавања ове ситуације.



Коментари (1)

Остави коментар
сре

10.05.

2017.

Momo [нерегистровани] у 19:14

A, Privredni pregled u steccaj!

Zašto niste podržali Privredni pregled kad je moglo i kad ste trebali? I tamo su bili novinari, i tamo zaposleni sa porodicama, itd. Niste pomogli ni novinare Pregleda, članove UNSa, koji su tražili da im produžite članstvo, već ste ih zbog neplaćanje članarine(jer nemaju od čega) praktično isključili iz UNS-a!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси