Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Телеком ИПТВ да врати Канал 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 11. 2017.

УНС: Телеком ИПТВ да врати Канал 9

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Телекомовог кабловског дистрибутера ИПТВ-ја да у своју понуду врати програм регионалне новосадске телевизије Канал 9. Телеком ИПТВ одлучио је да не продужи уговор са ТВ Каналом 9 и данас је прекинуо емитовање програма ове телевизије. И поред писма директорке Канала 9 Маје Павловић ИПТВ-ју да ова одлука није у складу са Законом и да дистрибутер не сме да одбије дистрибуцију медија, нити да нарушава конкуренцију, из ИПТВ-ја су одговорили да остају при одлуци јер законом није прописана обавеза дистрибутера да емитују програм ове телевизије.

УНС подсећа ИПТВ да је ТВ Канал 9 исту ситуацију имао 2011. године са СББ дистрибутером, те да је РЕМ тада упутио апел свим кабловским оператерима да у своју понуду уврсте програме регионалних и локалних емитера на подручјима за које ти емитери имају дозволу.

Канал 9  је тада покренуо и поступак за накнаду штете пред Привредним судом у Новом Саду који је 2012. године одредио привремену меру и наложио дистрибутеру СББ да дистрибуира програм ТВ К9. 

Након овакве одлуке суда, на захтев РЕМ-а, РАТЕЛ је у складу са чланом 101 Закона о електронским комуникацијама, обавезао СББ да у свом дистрибутивном систему мора да дистрибуира програм ТВ К9, ТВ Делта, ТВ Мозаик и Новосадска ТВ, уз једнаке комерцијалне услове, на територији Новог Сада.

УНС истиче да је ТВ Канал 9 регионална телевизија и да је емитовање овог канала од јавног интереса, како за грађане Новог Сада, тако и грађане Војводине и позива Телеком ИПТВ да не нарушава конкуренцију и у што краћем року продужи уговор са Каналом 9.   

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси