Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Нова Србија да омогући рад новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 02. 2018.

УНС: Нова Србија да омогући рад новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) протестује што је дописнику „Вечерњих новости“ Алему Ровчанину јуче било забрањено да извештава са Изборне скупштине Нове Србије у Пријепољу и тражи од ове странке да убудуће омогући несметан рад и извештавање новинарима. Како је Ровчанин рекао УНС-у, јуче га је, на улазу у салу где је била Изборна скупштина, обезбеђење „замолило да напусти скуп“.

„Припадник обезбеђења ме је замолио да изађем, а на моје питање због чега не могу да извештавам, одговорио ми је да му је тако речено. Нисам хтео да правим проблем и изашао сам. Скуп је био отворен за јавност, сниматељ ТВ 5 из Ужица која добро сарађује са општином је несметано присуствовао скупу“, рекао је Ровчанин УНС-у и додао да сматра да му је забрањено да извештава „како до београдских медија не би дошла информација колико мало људи је било на скупу“.

Из Нове Србије, до тренутка објављивања овог саопштења, нико није био доступан за коментар. 

УНС подсећа да је Законом о јавном информисању забрањена непосредна и посредна дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања.

УНС истиче да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога  може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да мора поштовати достојанство новинара и њихово право да свој посао обављају у складу са јавним интересом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси