Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво вређање новинара Сене Тодоровић и Милутина Митрића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 01. 2019.

УНС: Неприхватљиво вређање новинара Сене Тодоровић и Милутина Митрића

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује и сматра неприхватљивим увреде које су преходних дана носиоци политичких функција и чланови политичких партија упутили новинарима Сени Тодоровић и Милутину Митрићу. Заменик градоначелника Ниша Милош Банђур, у расправи на Твитеру 14. јануара, вређао је новинарку Сену Тодоровић, назвавши је „матором жутом кучком која се усуђује да коментарише људе о којима ништа не зна“.

Банђур је јуче на овој друштвеној мрежи написао да му је „жао што је, након провокације, Сени Тодоровић упутио речи које су у трену сублимирале душевни бол који му је нанет, а које, потпуно се слаже, нису примерене! Злоупотребљава се и у први план истиче да је Сена Тодоровић новинарка са циљем да се подметне намерно вређање новинарке, како би се извукле неке паралеле! Отписујем на оно што твитераш пише, а не према занимању или некој другој особини!“, написао је, између осталог Банђур.

Бранко Ћирјаковић из Суботице, уз бројне увреде и псовке, на свом Фејсбук профилу запретио је новинару "Суботичких новина" Милутину Митрићу и тражио од њега да се извини што је писао о његовом оцу Срећку Ћирјаковићу.

Бранко Ћирјаковић је, како наводи на својим профилима на друштвеним мрежама, члан „Народног Слободарског Покрета, десничар, суверениста“.

„Ако то не објавиш у свом чланку онда ћемо видети које су нам опције да наплатимо своју част. Мали је град, па кад се сретнемо договорићемо се. А морамо то брзо јер убрзо ћеш остати и без тог послића што те држи у полуситом стању којим си задовољан. Опери прслук и видимо се брко“, написао је након вређања Ћирјаковић.

УНС протестује због језика мржње упућеног новинарима и истиче да је овакав начин јавне комуникације није прихватљив за носиоце политичких функција, али ни чланове политичких странака.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

25.01.

2019.

earthworker [нерегистровани] у 12:46

Re:

gospodine cirjakovic, meni je dovoljno to sto je vas sin branko napisao. i nije mu prvi put. bezpbrazni i bahati tatin sin.

Одговори
сре

16.01.

2019.

Srećko Ćirjaković [нерегистровани] у 13:17

Obrazloženje teksta Branka Ćirjakovića

Ništa drugo nije potrebno, osim da objavite kolumnu novinara Milutina Mitrića, objavljenu u Subotičkim novinama od 11. Januara, pod naslovom "Gradska zakerala" gde je napisao pregšt laži na moju štetu, za koje imam dokaze da je neistina.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси