Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да заштити зајечарске новинаре који истражују тежак инцидент у „Ноћном клубу 54“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 03. 2019.

УНС: Полиција да заштити зајечарске новинаре који истражују тежак инцидент у „Ноћном клубу 54“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од зајечарске полиције да омогући несметан рад новинара који истражују и пишу о инциденту у којем су у суботу у „Ноћном клубу 54“ насилници тешко повредили матуранта Бориса Брнзановића.

Како је УНС-у речено у продукцији „За медиа“ уочи данашње конфренције за штампу коју су поводом тог догађаја заказали новинари ове продукције, појавио се шеф обезбеђења „Ноћног клуба 54“ који је тражио да се прекине са извештавањем које доводи „Ноћни клуб 54“  и њега у негативан контекст.  На коментар уредника „За медие“ Душана Војводића да су завршили разговор, он је добацио „не, нисмо завршили“.

Претходно је власник „Ноћног клуба 54“ познат под надимком „Талијан“ телефоном звао Душана Војводића тражећи да не помиње обезбеђење, као и да се прекине са извештавањем о инциденту у овом клубу.

Конференцију на позив продукције „За медиа“ обезбеђивала је полиција.

УНС-у je у овој продукцији речено да је у све време трајања конференције испред био паркиран аутомобил у којем је виђана особа која је нанела тешке телесне повреде матуранту.

Иначе, информацију о пребијању матураната који су мирно напустили локал након што су их провоцирали насилници, прво је објавила продукција „За медиа“, а затим су је пренели престонички медији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси