Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Строго казнити нападача на фоторепортера Зорана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 05. 2019.

Извор: УНС

УНС: Строго казнити нападача на фоторепортера Зорана Јовановића

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује јучерашњи напад на угледног фоторепортера „Вечерњих новости“ Зорана Јовановића Мачка и тражи строгу казну за насилника. Како је УНС-у рекао Јовановић, док је био на новинарском задатку фотографишући нова паркинг места у улици Чарлија Чаплина у Београду у поподневним часовима, непозната особа физички и вербално га је напала.

„Рекао је да зна из ког смо медија, јер смо имали налепницу на аутомобилу. Одједном је викао, уносио ми се у лице и није дозвољавао да фотографишем, иако сам му објаснио да је то јавни простор на коме је дозвољено снимање. Kада сам се одвојио од њега, шутнуо је мој фотоапарат и мене у задњицу, а затим ме је пљунуо“, рекао је УНС-у Јовановић.

Јовановић каже да је њему и возачу Светозару Мирановићу, који је дотрчао из аутомобила како би га одбранио, непозната особа рекла да запалити њих и возило којим су дошли. Како су саопштиле „Новости“ колегу је напао Жељко Пожарац који је ухапшен, након што је случај пријављен полицији.

УНС је запрепашћен овако дрским нападом на фоторепортера и подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

28.05.

2019.

Vlajko [нерегистровани] у 09:55

Znači...

Znači 6 meseci. Da vidimo kako radi pravosuđe.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси