Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Државни секретар Гајовић покушао да застраши председницу Извршног одбора УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 06. 2019.

УНС: Државни секретар Гајовић покушао да застраши председницу Извршног одбора УНС-а

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије протестује што је државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић пред почетак заседања комисије за оцену медијских проjеката намењених особама са инвалидитетом покушао да застраши представницу УНС-а у тој комисији Драгану Пејовић.

Пејовић, председница Извршног одбора Удружења, рекла је УНС-у да ју је Гајовић позвао у свој кабинет, где је „изузетно непријатним тоном" и са намером да је уплаши критиковао њену прошлонедељну изјаву за Радио Слободна Европа. Пејовић је тада рекла да је министарство тек након реаговања УНС-а објавило предлагаче чланова комисија за оцењивање медијских пројеката, да је питање зашто то није учинило пре, као и да то доводи у сумњу кредибилност комисија.

Гајовић је Драгани Пејовић рекао да га је „баш брига шта мисли УНС", да није објавио предлагаче чланова комисија зато што је то од њега тражило Удружење, већ зато што је он човек „широких схватања", а да УНС све то ради да би на његово место дошао генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Ове године у раду комисија као кандидати УНС-а учествују Драганa Пејовић, Оливерa Ковачевић, Петaр Јеремић, Будимир Ничић и Слободан Радичевић. Они ће после инцидента који је направио државни секретар обратити још више пажње на пристигле пројекте и о сваком евентуалном новом притиску на чланове комисија и покушају да се новац грађана да сумњивим пројектима одмах обавестити јавност.

УНС подсећа да је због шовинистичких изјава о женама и изјаве да новинари измишљају нападе тражио смену Александра Гајовића и да је овим поступком он још једанпут потврдио да му није место на тој функцији. УНС зато позива председницу Владе Ану Брнабић да смени државног секретара Гајовића. 

Коментари (4)

Остави коментар
чет

20.06.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 11:28

ALO

Olivera Kovačević ispred UNS-a u Komisiji!!!???

Одговори
сре

19.06.

2019.

Realan [нерегистровани] у 23:43

Ah

Kako to da su samo "Milosevicevci" iz "groznih devedesetih" sovinisti, seksisti, lazovi, lopovi, nasilnici...

Одговори
сре

19.06.

2019.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 17:47

ГДЕ ИМА ДИМА....?

Знајући кадровске претензије у делу руководства УНС, и то да је Брајовић од 1996. године до данас на разним високим функцијама у УНС (члан УО у више наврата, председник, генерални секретар...) и да је већ био на Гајовићевом месту, чини се да није баш све тако једнострано, како нас уверава председница ИО Пејовић!

Одговори
сре

19.06.

2019.

Александар Поповић [нерегистровани] у 17:15

Није власт за свакога

А. Гајовић, за кога сам одавно знао да се бави новинарством али ништа више од тога, "упао ми је у очи" у последње време као човек на важној функцији у Министарству културе и информисања. И очекивао сам да ће на тако значајном месту и посебно што је човек "из бранше" да допринесе да се макар мало побољша стање у медијима. Посебно да се бар делимично врати дигнитет који је новинарска професија имала док није преовладала таблоидизаџија и ријалитизаџија у најгорем виду. Но, резултати су изостали. Па када њих нема онда треба окривити никог другог него представника најстаријег нашег новинарског удружења. Као да се "позивом у кабинет(с великим К) Д. Пејовић и недозвољивим претећим тоном може да поправи незадовољавајуће стање у нашим медијима и јасан став који о томе има УНС. Са своје стране подржавам јасан став који је поводом овог догађаја налик "на нека времена" заузело Удружење новинара Србије. Александар Поповић, новинар у пензији

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси