Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову: Полиција да утврди ко узнемирава новинаре у Кузмину код Косовa Поља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 04. 2020.

Извор: УНС

УНС и УНС на Косову: Полиција да утврди ко узнемирава новинаре у Кузмину код Косовa Поља

Удружење новинара Србије (УНС) и његов огранак на Косову протестују због онемогућавања рада новинарској екипи РТВ КиМ из Чаглавице и сниматељу Радио-телевизије Србије на новинарском задатку у селу Кузмин код Косова Поља и траже да полиција утврди ко их је ометао и узнемиравао, како би могли пред тужилаштвом да покрену поступак.

Колеге су обавестиле УНС да је, док су телевизијске екипе снимале прилог о ископавању рупа у потрази за угљем на периферији овог села, стигао аутомобил турске фирме „Бинди”, која изводи радове, са регистарским ознакама Републике Албаније.

Три особе које су изашле из аутомобила рекле су новинарским екипама да не смеју да их снимају, а радник је фотографисао регистарске таблице службених возила новинарских екипа и рукама им показао симбол албанског орла.  

Адвокатица Јована Филиповић, која је била са новинарима, позвала је полицију у Косову Пољу, после чега је са новинарком РТВ КиМ Зорицом Воргучић поднела пријаву против радника фирме за неовлашћено фотографисање.

УНС и УНС на Косову истичу да нико нема право да омета новинаре на професионалном задатку, а посебно не сме да без допуштења снима регистарске ознаке њихових службених аутомобила.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси