Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Општинске власти Александровца да омогуће рад Гвоздену Здравићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 12. 2011.

УНС: Општинске власти Александровца да омогуће рад Гвоздену Здравићу

Удружење новинара Србије огорчено је због поновног спречавања дописника листа “Блиц” из Александровца Гвоздена Здравића да у овом граду обавља свој новинарски посао.

Здравићу су јутрос портири Општине Александровац онемогућили присуство на седници општинског парламента на којој се расправљало о предлогу буџета за 2012. годину.

Према речима очевица догађаја, одборника Чедомира Петковића портири Општине Александровац су “на груб начин” Здравићу забранили да уђе у скупштинску салу и прати седницу. Након Петковићевог инсистирања да Здравићу допусте да уђе и обави новинарски задатак, портири су отишли да консултују председника Скупштине oпштине Александровац Томишу Савковића који им није дозволио да Гвоздена Здравића пусте да присуствује заседању.

Према речима Гвоздена Здравића, “ово је ко зна који по реду скандал у СО Александровац од стране њених челника, а све због тога што аргуметновано пише о бројним злоупотребама властодржаца Александровца и трошењу пара грађана Жупе из општинске касе”.

УНС подсећа општинске челнике у Александровцу да су овим чином грубо прекршили Закон о јавном информисању посебно члан 2 и члан 10 који обавезује “државне органе и организације, органе територијалне аутономије и локалне самоуправе, јавне службе и јавна предузећа, као и посланике и одборнике да информације о своме раду учине доступним за јавност и то под једнаким условима за све новинаре и сва јавна гласила”.

УНС позива александровачку општинску власт да безусловно прекине са недопустивом праксом кршења Закона о јавном информисању и дискриминацијом Гвоздена Здравића, а од председника СО Александровац Томише Савковића очекује да колеги Здравићу омогући приступ скупштинским седницама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси