Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  У "Онлајн недељи" ветеранима представљене активности УНС-а на интернету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

У "Онлајн недељи" ветеранима представљене активности УНС-а на интернету

У оквиру акције "Онлајн недеља", којом се промовише дигитална писменост, Удружење новинара Србије (УНС) представило је најстаријим члановима своје активности на интернету.

Члановима београдског Клуба ветерана приказан је развојни пут који је од 2004. године до данас имао веб сајт УНС-а.  

- Сајт УНС-а покренут је 2004. године. То је био статичан сајт који је убрзо замењен динамичким. Тако је УНС добио свој медиј на ком је било могуће свакодневно објављивати различите вести, сопштења, фотографије, видео и аудио садржаје - рекла је новинарка УНС-а Драгана Бјелица.

Сада УНС има укупно пет сајтова који се свакодневно ажурирају. На сајту Прес центра presscentar.rs могуће је уживо пратити конференције за новинаре, преузимати фотографије за објаву у другим медијима, накнадно гледати снимке из видео архиве. Модерна настава на даљину у Школи веб новинарства организује се управо преко затвореног дела сајта webnovinar.org. који искључиво објављује садржаје везане за школу.

Поред ових УНС је покретач сајтова komsijskenovosti.rs и ћириловање.срб.

Са новинарима ветеранима разговарало се и о присутности УНС-а на друштвеним мрежама, фејсбуку и твитеру. Речи је било и о гугл аналитици и врсти података која се на тај начин прикупља о посетиоцима сајта.

Новинарка УНС-а Кристина Ковач говорила је о специфичностима новинарског посла на интернету, мултимедијалним садржајима и показала како функционише администрација сајта. 

Ветеране је посебно интересовало како могу да дођу до информација о раду Удружења, како се припрема и шаље електронски билтен УНС-а, као и како остављати коментаре на сајту.

Трећу годину за редом Удружење новинара Србије учествује у акцији "Онлајн недеља". Ове године акција се одржава од 24. до 30. марта широм Европе.

У току акције УНС ће 26. марта организовати и предавање за средњошколце о значају фотографије у онлајн медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси