Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  Комшијске новости: Промовисање медија мањина, препоруке и стандарди за извештавање о националним мањинама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

Комшијске новости: Промовисање медија мањина, препоруке и стандарди за извештавање о националним мањинама

Удружење новинара Србије у сарадњи Еврорегионалним центром за развој друштва у мултиетничким срединама „In medias res“ спровело је од септембра до децембра 2013. године пројекат „Комшијске новости: Промовисање медија мањина, препоруке и стандарди за извештавање о националним мањинама“ који је финансисјки помогла Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије.

УНС и „In medias res“ редовно су ажурирали сајт Комшијске новости (www.komsijskenovosti.rs).

Циљ пројекта био је подршка остваривању права националних мањина на информисање и дистрибуцију садржаја штампаних медија.

УНС и „In medias res“ организовали су у оквиру пројекта новинарску радионицу „Поштовање новинарског кодекса и стандарда у извештавању о националним мањинама - Препоруке и смернице за професионално извештавање и проблем адекватног образовања новинара мањинских медија“ у Новом Саду. Радионица је била намењена млађим новинарима који прате и извештавају о темама у вези са националним мањинама, без обзира на њихову националну припадност.

У оквиру пројекта организоване су и трибине „Отвореност и заинтересованост медија за теме о националним мањинама: Мултикултуралност и суживот“ у Новом Пазару и „Информисање на језицима националних мањина у светлу европских интеграција и новог медијског законодавства“ у Вршцу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси