Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Фонд солидарности

Постаните члан Фонда солидарности

Фонд солидарности окупља све новинаре чланове УНС-а, НУНС-а, новинаре који нису чланови удружења, као и новинаре пензионере.


Шта добијате чланством у Фонда солидарности?

Сви чланови Фонда су осигурани код ДДОР-а из Новог Сада.

У случају случају инвалидитета, зависно од процента инвалидности породици се исплаћује до 500.000 динара, у случају смрти као последици несрећног случаја 250.000 динара, а у случају смрти члана Фонда услед болести, 65.000 динара.

Позајмице 

Добијате бескаматне позајмице од 30.000 динара, рок враћања је 10 месеци. Имате право и на бесповратну помоћ од 9.000 динара.

О Фонду солидарности

Вољом својих чланова УНС је 1969. године обновио Фонд солидарности, чиме је после паузе од 32 године настављен рад потпорног друштва Београдског новинарског друштва (1932–1937). Фонд делује на основу Статута и сопствених правила, која потврђује Скупштина Удружења. Фонд солидарности је самосталан у раду и одлучивању о својим средствима, а његово пословање се обавља преко посебног рачуна.

Како постати члан Фонда солидарности?

Формулари:

ПРИСТУПНИЦА

МОЛБА

ОБАВЕЗЕ

Попуњене формуларе можете доставити лично, поштом или мејлом на bozana.calov@uns.rs. Адреса Удружења новинара Србије је Ресавска 28, први спрат. 

Обавезе чланова Фонда солидарности

Запослени новинари Фонду солидарности плаћају 1% од месечне нето плате. Слободни новинари, пензионери и ветерани плаћају фиксну годишњу чланарину која за 2013. износи 1.400 динара.

Правила Фонда солидарности УНС-а

На Скупштини Фонда солидарности, одржаној 17. децембра 2013. године усвојене су измене Правила Фонда солидарности УНС-а. Измењена Правила преузмите у прилогу.

Правила Фонда солидарности УНС-а

Чланови Извршног одбора:

Мирјана Наерловић (председница) - mirjana.naerlovic@gmail.com, 063/822-01-57

Смиља Дабетић, Борислава Николић, Олга Ивковић, Вера Ракин, Ранко Бабић, Славица Путник, Никола Вучетић, Гордана Ерић, Миланка Воргић, Радица Ђорђевић.

За додатне информације можете се обратити Божани Ћалов на телефон 011/3344-784.

Извештај са Скупштине Фонда солидарности

Од 2014. године, чланови Фонда солидарности моћи ће да добију позајмицу у износу од 30 хиљада динара са роком враћања од 10 месеци. Одлука о томе донета је на Скупштини Фонда солидарности, одржаној 17. децембра 2013. године.

Пооштрени су услови за враћање новца. Дозвољено је прекорачење од два месеца, па члановима који не буду поштовали правила, неће бити одобрена позајмица у наредној години.

Скупштина је одлучила и да се из Правилника избрише члан 13. Он је омогућавао да се, после престанка чланства у Фонду, члану исплати 50 одсто од укупно уплаћене чланарине. Одлука је образложена констатацијом да се на тај начин штити финансијска стабилност Фонда, који функционише на постулатима солидарности. Предочено је и да чланови Фонда користе бескаматне позајмице, да имају право на бесповратну помоћ у најтежим животним околностима, и да су осигурани на велике суме новца.

Скупштина је изабрала 11 чланова Извршног одбора, чији ће председник и у следећем мандату бити Мирјана Наерловић.

 

 

 

Извршни одбор Фонда солидарности на седници одржаној 18. маја 2012. године донео је одлуку да се свим члановима који више од једне године дугују кредит или чланарину, да рок од два месеца да измире дуговања. У противном ће им престати чланство у Фонду солидарности, а део дуга биће намирен од чланарине. Такође, изгубиће право на осигурање, као и на остале погодности које пружа чланство у Фонду солидарности.

Саопштења Акције Конкурси