Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Нове збирке поезије Каје Панчић Миленковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

20. 09. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

Нове збирке поезије Каје Панчић Миленковић

Каја Панчић Миленковић, новинарка пиротског недељника „Слобода“ и чланица Удружења новинара Србије објавила је две збирке поезије - „Лица Љубави“ и „У два корака“

 „Лица љубави“ је објавио Нишки културни центар, а збирку „У два корака“ Центар за културу, образовање и информисање „Градац“ из Рашке.

- Истог дана добила сам вест о изласку из штампе обе књиге, иако су издавачи из различитих градова,  а књиге настајале у различито време и различитом динамиком. „Лица љубави“ су настајала пуних тридесет година, а „У два корака“ за петнаестак дана 2013. године. „Лица љубави“ су збирка условно љубавне поезије, јер су песме више промишљање љубави него израз осећања. И то из различитих  углова, перспектива, сазнања. Из мушке и женске главе, доминантних родних и колективних  стереотипа у схватању љубави и очекивања  која су често  главни узрок неразумевања. „У два корака“ је књига кратких брзих песама које  у тренутку, песничким кроки-цртежом лове тренутке живота, њихов смисао и невидљиву, метафизичку позадину која том тренутку даје људско лице – изјавила је за за пиротску „Слободу“  Каја Панчић Миленковић о својим најновијим збиркама песама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси