Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Дијана Димитровска и Милена Марковић - “Туђина, вечна судбина”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

08. 11. 2013.

Дијана Димитровска и Милена Марковић - “Туђина, вечна судбина”

Новинарке “Вечерњих новости” Дијана Димитровска и Милена Марковић објавиле су књигу “Туђина, вечна судбина”.

 

“Туђина, вечна судбина” представља збирку прича о знаменитим људима из српске историје који су умрли далеко од отаџбине.

У 25 прича, исписане су тужне, чудне и сјајне судбине Мише Анастасијевића, Милована Глишића, Милеве Ајнштајн Марић, Михаила Пупина, Милене Павловић Барили, Владислава Петковића Диса, српских кнегиња, краљица...  

„Живети у изгнанству веома је тешко. Али, умрети у туђини, туга је немерљива. Шири се незаустављиво са тих сеновитих, тихих места по целом свету, на којима нема намерника да остави цвет, са хумки ураслих у траву, са порука у камену које је окрњило време”, засписале су ауторке.

Издавач: Дерета 

Штампа: Дерета

Тираж: 2000 примерака

ИСБН: 978-86-7346-908-9

Цена: 432 динара



Коментари (1)

Остави коментар
сре

13.11.

2013.

Трифун [нерегистровани] у 21:33

Најтеже је, ипак, у Србији

Живети у изгнанству веома је тешко...
-----
Написаше ауторке. Живети у Србији није лакше. Земља апсурда.
У чл. 10 Устава се казује да је службено писмо ЋИРИЛИЦА. Ауторксе раде и примају плату у листу који се штампа ЋИРИЛИЦОМ, а свој, ако се не варамо, ауторски првенац, објављују ЛАТИНИЦОМ.
Замислите новинске загребачког "Вечерњег листа", да нешто слично ураде у Загребу, или Ријеци, одакле је Димитровска избегла, почетком рата у Хрватској, и добила посао у "Новостима".
Каква нам је "елита", само уз помоћ чуда, ова јадна Србија некако, макар окрњена и понижена на сваком кораку, још постоји.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси