Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Књига новинарке Татјане Ђорђевић Симић на фестивалу књижевности у Италији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

18. 06. 2021.

Аутор: Ј. Петковић

Књига новинарке Татјане Ђорђевић Симић на фестивалу књижевности у Италији

Роман “Пионир”, прво књижевно дело новинарке Татјане Ђорђевић Симић и чланице Удружења новинара Србије, биће представљен на фестивалу књижевности “Passaggi Festival” (Пасађи Фестивал) у италијанском месту Фано у централној Италији, који се одржава од 18. до 25. јуна и окупља италијанске и стране ауторе.


Девета едиција тог фестивала фокусира се и на књижевност писаца и аутора са Балкана. У оквиру теме “Европа и Медитеран” биће представљене и књиге двоје албанских писаца Вере Бектеши и Енкела Демија, познатог под псеудонимом Том Кука, а који је недавно добио награду Европске Уније за најбоље књижевно дело за књигу “Време зла/Ora е Lige”. Такође, током овог фестивала биће представљен и роман још једне наше ауторке, Марине Лаловић, иначе новинарке италијанске РАИ телевизије. 

Књига “Пионир” је прича о детињству у доба социјализма, о одрастању и адолесценцији у доба трансформације, сукоба, чудних или несрећних околности, прича о имиграцији из државе која више не постоји (Југославија) и интеграцији у једну нову средину (Италија). То је такође прича о искушењима и изазовима у којој се главни јунак романа затиче, о преиспитивању сопственог идентитета, веровања и убеђења, заглављених између прошлости и садашњег живота о којем је протагониста одувек маштао. Роман “Пионир” је прича и о љубави двоје младих људи, Србина Бошка и Албанке Нивеле, а који су изабрали да слободно шетају уским италијанским улицама. 

“Пионир” је за сада објављен само на италијанском језику, а издавач Besa Muci  (Беза Мући) дело описује и као књигу о одласку и враћању, о прошлости и садашњим збивањима, књигу без предрасуда и о изборима који свако да нас има на располагању. На феситивалу ће бити представљена 23. јуна. 

Иначе, Татјана Ђорђевић Симић је слободна новинарка која живи и ради у Италији од 2006. године. Председница је удржења страних новинара у Милану. Пише као новинар сарадник за Al Jazeera Balkans и BBC на српском. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси