Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Одржан тренинг за новинаре на КиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

28. 10. 2007.

Одржан тренинг за новинаре на КиМ

Група младих новинара из Чаглавице на Косову и Метохији имала је бесплатан тренинг из области електронског новинарства.

Обуку су успешно савладали: Надежда Марковић, Маријана Симић, Александра Ракић, Драгана Николић, Иван Максимовић, Тијана Арсић, Виолета Матовић, Милица Јоковић и Зорица Воргучић.

Тренинг је прошле седмице водио новинар Игор Алексић, а организовали су га Удружење новинара Србије, Фестивал Прес Витез и Радио КиМ из Чаглавице. Овим је први део обуке успешно завршен.

"Задатак Фестивала је развој новинарства, а ово је један од начина да се новинарство на просторима Косова и Метохије макар мало побољша. У првом кругу тренинга држао сам полазницима часове теорије жанрова, а касније ћу и курс из видео-новинарства, јер су видео-новинари, дописници београдских медија, претежно самоуки. Из Чаглавице носим јако лепа искуства, јер су полазници показали да после семинара владају са 50 до 70 одсто испредаваног градива", каже Алексић који је и председник фестивала ТВ минијатуре Прес витез.

У плану је било да се одржи курс и за Радио Шилово, али је одложен за почетак 2008, јер су новинари имали проблема с путовањем до Чаглавице.

 

(НА СЛИЦИ: Део прве група полазника курса у Чаглавици. На предавања су долазиле и новинарке са бебама и школском децом. Предавач Игор Алексић за успомену држи у наручју Ању.)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси