Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Филм "Магија медија" на Јутјубу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

11. 11. 2021.

Аутор: За медиа/УНС Извор: За медиа

Филм "Магија медија" на Јутјубу

“Магија медија”, филм у продукцији За медија, о манипулацијама у мејнстрим медијима и друшрвеним мрежама можете погледати на Јутјуб каналу

У филму “Магија медија” се срећу древне и савремене магијске технике. Аутори откривају да се у суштини ништа није променило јер и савремени магови се хране људском несрећом, страхом и слабошћу, то су рибари људских душа, којима је савремена технологија омогућила много бољи “улов”.

Коредитељ Душан Војводић, каже да је филм снажна критика друштва и ескалације празноверја и примитивизма, али и да представља суочавање гледалаца са манипулацијом којој је изложен свако од нас, како кроз мејнстрим медије, тако и кроз друштвене мреже и интернет.

Филм је завршен јануара 2020. године и описује светску и домаћу медијску сцену непосредно пре избијања Ковид кризе која је на глобалном нивоу донела нову, до сада невиђену, епидемију страха и неизвесности, што представља идеалну основу за сваку врсту манипулације.

Филм “Магија медија” је део документарног серијала “МАГ и ЈА”, због ког су, наводе у продукцији За медија, уредници РТС-а одбили да емитују читав серијал.

Редитељи су Милина Тришић и Душан Војводић. Косценариста и главни протагониста: Бане Јевтић. Ауторска музика: Владимир Стојковић – “Дефинит”. Продуцент: Ана Војводић Новинари: Миљан Витомировић, Душан Војводић. Продукција: За медиа д.о.о  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси