Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Драган Милошевић позива на отварање мултимедијалне изложбе поводом 75 година од почетка изградње Новог Београда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

07. 04. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

Драган Милошевић позива на отварање мултимедијалне изложбе поводом 75 година од почетка изградње Новог Београда

Отварање мултимедијалне изложбе “Нови град! Ко ће још да живи на овом песку?”, аутора Драгана Милошевића, биће одржано у Народној библиотеци Србије у понедељак 10. априла, са почетком у 14 часова.

Изложба се организује поводом 75 година од почетка изградње Новог Београда.

На отварању ће говорити управник Народне библиотеке Србије др Владимир Пиштало, учесник ОРА Нови Београд (1948-1950) др Слободан Ристановић, професор на Филолошком факултетау Универзитета у Београду и писац др Михајло Пантић, историчар из Института за новију историју Србије др Слободан Селинић,  као и историчар и аутор изложбе мср Драган Милошевић.

Поставка ће бити отворена до 21. априла.

Циљ изложбе у Народној библиотеци Србије је да подсети на непоновљив ентузијазам и труд којим је омладина градила целу земљу и Нови Београд. Пред њима је те 1948. године била мочвара, а данас имамо највећу општину у Србији са највећим бројем становника.

Изложба је мултимедијалног карактера и комбиновани су материјали из фонда Народне библиотеке Србије, Историјског архива Београда, Филмских Новости, Радио Београда, Дома културе Студентски гард и приватне збирке.

Тематским паноима представљен је рад и живот омладинских радних бригада. На телевизијском екрану биће приказан документарни филм који је рађен поводом тридесете годишњице изградње Новог Београда, као и део оригиналног докумантарног материјала, а на таблет рачунару посетиоци ће бити у могућности да виде избор фотографија из наведених фондова.

Народна библиотека Србије дигитализовала је свих 36 бројева листа „Нови Београд – лист омладинских раних бригада на изградњи Новог Београда“ из 1948. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси