Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Изложба џез фотографија Анђелка Васиљевића у Дому омладине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

17. 10. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС/Дом омладине

Изложба џез фотографија Анђелка Васиљевића у Дому омладине

Изложба фотографија “Imagery of jazz”, фоторепортера и члана Удружења новинара Србије (УНС) Анђелка Васиљевића, која се организује у Дому омладине поводом Београдског џез фестивала, биће отворена 24. октобра у 18 сати. Посетиоци ће на овој изложби, која траје до 31. децембра, имати прилике да виде портрете џез уметника које је Васиљевић забележио када су наступали на овом фестивалу.

Енрико Рава, Чарлс Лојс, Дајен Ривс и Стивен Бернстин су само неки од уметника чији ће портрети бити изожени.

Васиљевић као џезер међу фотографима, како се наводи на сајту Дома омладине, показује у овој изложби своју особеност и ван новинских стубаца.

Васиљевић каже да је за њега џез музика посебног осећаја и доживљаја.

„Џез је пун инспирације и идеја, тако да не чуди што има више праваца кроз свој историјски развој. Београдски џез фестивал, као препознатљиви музички симбол Београда, ми је омогућио да и ја учествујем у том путовању и да покушам да оставим фотографски траг тог фасцинатног доживљаја и зато сам му врло захвалан”, рекао је Васиљевић.

Анђелко Васиљевић је рођен у Београду, где живи и ради. Стално је запослен у дневном листу „Политика”. Фотографијом се бави дуги низ година. Осим у матичној редакцији, објављује у недељницима и на информативним веб сајтовима, а фотографије су му објављене на многим насловним странама књига и магазина, плакатима, ЦЂовима и у публикацијама. Излагао је на више групних и самосталних изложби у Србији и иностранству. Добитник је УНС-ове награде за репортажу „Лаза Костић“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси