Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Како против стереотипа о женама у медијима – пријаве новинара на радионицу до 8. новембра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

06. 11. 2020.

Извор: ДНВ-УНС

Како против стереотипа о женама у медијима – пријаве новинара на радионицу до 8. новембра

Удружење новинара Србије са својим огранком Друштвом новинара Војводине (УНС-ДНВ) позива на радионицу намењену новинаркама и новинарима о извештавању о насиљу над женама и проблемима непланираних трудноћа, која ће бити одржана у понедељак, 9. новембра у 17 сати у Културном центру Зрењанина.

Како се борити против стереотипа о женама у медијима и етички извештавати о родно заснованом насиљу над женама, фемициду и репродуктивном здрављу, теме су ове радионице.

О значају извештавања о насиљу над женама, као и о примерима добре и лоше праксе говориће новинарке са искуством, ауторке емисије „Жена у кутији“ Милица Кравић Аксамит и Тамара Сријемац.

О искуствима цивилног друштва у борби против стереотипа у извештавању о насиљу над женама, угрожавању људских права говориће председница удружења „Место за мене“ Весна Радека.

Учесници радионице имаће и практичан рад са новинаркама Милицом Кравић Аксамит и Тамаром Сријемац – приказивање стеченог стања кроз примере и интеракцију, примери стереотипног и осуђујућег приказа жене, као и сензационалистичког и неетичког извештавања о позицији жене која је напустила породицу, абортирала или претрпела насиље…

Ово је друга радионица у организацији УНС-ДНВ, чији је циљ јачање стручних капацитета новинара и упознавање са законским и правилима Кодекса новинара Србије када се извештава о овим осетљивим темама. Претходна је одржана у Новом Саду.

Заинтересовани учешће потребно је да потврде до недеље, 8. новембра на имејл uns-dnv@eunet.rs. Путне трошкове покриће организатор.

Ношење маски је и одржавање дистанце је обавезно.

У прилогу је програм радионице под називом „Како против стереотипа у извештавању о проблемима непланираних трудноћа“.

____________________________________________________________

Радионица је суфинансирана и подржана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама на Конкурсу за унапређење професионалних стандарда. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове секретаријата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси