Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Друштво новинара Војводине предало сакупљене чепове Удружењу „Чепом до осмеха“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

24. 06. 2022.

Аутор: Предраг Рава Извор: УНС

Друштво новинара Војводине предало сакупљене чепове Удружењу „Чепом до осмеха“

Кутије са ознаком ,,чепом до осмеха“, у које се убацују пластични чепови, могу се наћи у просторијама многих установа, компанија, на разним јавним дешавањима, али и у Удружењу новинара Србије. Новинарка новосадског Дневника и чланица Извршног одбора ДНВ-УНС Дубравка Николић, предала је пластичне чепове који су сакупљени током претходне године.

Удружење ,,Чепом до осмеха“ које воде Вања и Бориша  Петковић, основано је 2008. и после само неколико година почело је да бележи невероватне резултате.

Одавно су прешли цифру од прикупљених 500 тона пластичних чепова од чега је купљено на десетине различитих помагала за децу са инвалидитетом или сметњама у развоју као што су електромоторна инвалидска колица, дизалица за непокретне особе, преносиви лаптоп за слепе, електрични трицикл, аспиратор на струју, електрични вертикализатор и инвалидска колица.

Удружење је годинама расло и повећавало број активности. Успешно спроводе и  програм запошљавања особа које спадају у категорију теже запошљивих лица.

Једна од њих је Николина Савић. Она има 27 година и у Нови Сад је дошла из Бања Луке.

Упознали смо је на њеном радном задатку.

,,Устајем врло рано. Има пуно да се ради, али не жалим се, нисам се уморила“, каже Николина и додаје да увек има времена и за дружење са колегама, те да су они сви као једна породица.

Док говори она уносе пуно емоција. Њен невин однос према животу није нестао, иако је приметно да веома одговорно и озбиљно доживљава проблеме са којима се суочава у раду.

,,Веома је самостална. Она иде и на терен по целој Србији. Верујемо у њу.“, истикао је Бориша Петковић који јој помаже у свему, али и даје доста слободе у раду.

Бориша је напоменуо да у ,,Чепом до осмеха“ родитељи свакодневно долазе са децом како би у рециклажном дворишту на свој забаван и едукативан начин вршили селекцију отпада.

Волонтира и чика Миле који је најстарији члан ове вредне и забавне екипе.

Недавно су, пети пут по реду, на организовали сајам ,,Град хуманости“ и окупили десетак различитих удружења које се баве хуманитарним радом и социјалним предузетништвом како би се умрежили, оснажили и разменили искуство.

Иако је ,,Чепом до осмеха“ у јавности одавно препознатиљиво заслужује више простора у медијима како би наставили да шире идеју солидарности и друштвене одговорности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси