Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС позива новинаре и медије на солидарност са Татјаном Лазаревић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

11. 04. 2020.

Извор: УНС

УНС позива новинаре и медије на солидарност са Татјаном Лазаревић

Удружење новинара Србије (УНС) и УНС на Косову позивају на колегијалну солидарност новинара и медија на српском и албанском језику у захтеву да тужилац у Косовској Митровици одустане од кривичног гоњења уреднице Коссев портала Татјане Лазаревић.

УНС и УНС на Косову указују да је ово први случај да је у време ванредних мера због пандемије ухапшен и у полицијску станицу приведен новинар због извештавања у време забране кретања, да му прети кривични поступак, а да постоји јасна одлука приштинских власти да је новинарима дозвољен целодневни рад на терену.

УНС и УНС на Косову подсећају да по одлуци власти у Приштини за новинаре на Косову не важи мера ограниченог кретања, ако извештавају са терена о ситуацији у вези са коронавирусом.

УНС и УНС на Косову су забринути због објављивања очигледно полицијских фотографија легитимисања и привођења Татјане Лазаревић и коментара јавних личности који правдају поступак полиције, истовремено прећуткујући да је новинарима дозвољено кретања и извештавања у време полицијског часа.

УНС и УНС на Косову позивају Инспекторат косовске полиције да утвди да ли су полицајци прекршили своја овлашћења привођењем Татјане Лазаревић која им је показала новинарску легитимацију.

УНС и УНС на Косову солидаришу се са Татјаном Лазаревић и траже подршку међународних новинарских организација за хитну обуставу њеног кривичног гоњења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси